Recepten

Boerenkool-bonenstoof

Boerenkool-bonenstoof

Boerenkool-bonenstoof is ook weer zo’n gerecht dat je niet met boerenkool zou verwachten, maar deze groente is ook erg geschikt om te stoven. Daarbij wordt de groente als het ware langzaam gaar, waardoor de vitaminen en de mineralen goed bewaard blijven.

Meer lezen

Boerenkoolschotel met mosterd

Boerenkoolschotel met mosterd

Boerenkoolschotel met mosterd is een gerecht dat eerst helemaal niet zo lekker lijkt, totdat je het een keertje proeft. De smaak is te vergelijken met de piccalilly, de saus die veel mensen graag eten bij boerenkoolgerechten. Maar iets meer een combinatie van de ouderwetse Hollandse boerenkool en de soms wat pittige smaak van mosterd.

Meer lezen

Stamppot Boerenkool

Stamppot Boerenkool

Een recept voor traditionele stamppot boerenkool Wanneer je denkt aan boerenkool, dan denk je vast en zeker aan boerenkoolstamppot. Een gerecht dat in de winter, bij veel huishoudens, minimaal een keer per week gegeten wordt. Als je vaker bij mensen gaat eten, zul je merken dat eigenlijk iedereen dit op zijn eigen manier klaarmaakt. Dit […]

Meer lezen

Boerenkool uit de oven

Boerenkool uit de oven

Boerenkool uit de oven is een recept dat het proberen meer dan waard is. Er zijn verschillende manieren om boerenkool klaar te maken en dat kan dus ook in de oven. Dit recept is voor boerenkool uit de oven met gehakt. Een lekkere combinatie waarmee je veel vrienden zal verrassen.

Meer lezen

Boerenkoolsalade

Boerenkoolsalade

Boerenkoolsalade is een manier om deze groente klaar te maken die wij in Nederland nog niet echt kennen. Toch wordt boerenkool in het buitenland vaak in de vorm van een salade gegeten. Vaak omdat men ook niet echt weet wat je anders met de groente moet doen.

Meer lezen