Boerenkoolsalade

Boerenkoolsalade is een manier om deze groente klaar te maken die wij in Nederland nog niet echt kennen.

Toch wordt boerenkool in het buitenland vaak in de vorm van een salade gegeten. Vaak omdat men ook niet echt weet wat je anders met de groente moet doen.

Wonen

Stamppot in echt iets van Nederland en omstreken.

Recept boerenkoolsalade

Deze boerenkoolsalade is bovendien lekker fris, mede door de andere groenten die in de salade verwerkt worden.

Een ander groot voordeel is dat deze salade erg gezond is, en nagenoeg geen verkeerde voedingsstoffen bevat.

  • 10 Gram Croutons
  • 300 Gram Gegrilde Paprika (Je kunt ook verse paprika genruiken)
  • 2 Theelepels Zoet paprikapoeder
  • 300 Gram Gesneden boerenkool
  • Snufje Zout
  • 2 Eetlepels Zonnebloemolie
  • Halve Eetlepel Suiker
  • 100 Milliliter Rode wijnazijn
  • 2 Rode uien
  1. De croutons kun je zelf maken, of in de supermarkt kopen.

    Maak de rode uien schoon en snij deze in dunne ringen. Doe de uien in een schaal of kom.

  2. Breng azijn met de suiker en een snufje zout langzaam aan de kook.

    Giet de azijn over de rode uien.

  3. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de boerenkool. Meng het zoete paprikapoeder erdoor en voeg zout en peper toe naar smaak.

    Neem de boerenkool uit de pan en laat het even afkoelen.

  4. Snij de gegrilde paprika in reepjes.

    De rode uien afgieten en meng dit met de boerenkool en met de reepjes paprika.

  5. Even koud laten worden in de koelkast, en dan de croutons toevoegen.

Deze salade is overigens erg lekker met gebakken aardappelen of schijfjes gefrituurde aardappel.

Als vlees bij de salade kunnen we alleen maar rosbief aanbevelen, want dat smaakt er gewoon het allerlekkerste bij. Misschien niet het goedkoopste vlees, maar voor een keertje moet het kunnen. De smaak zal je aangenaam verrassen.

Bol.com Algemeen

Wonen