Boerenkool uit de oven

Boerenkool uit de oven

Boerenkool uit de oven is een recept dat het proberen meer dan waard is.

Er zijn verschillende manieren om boerenkool klaar te maken en dat kan dus ook in de oven. Dit recept is voor boerenkool uit de oven met gehakt. Een lekkere combinatie waarmee je veel vrienden zal verrassen.

Recept boerenkool uit de oven

Boerenkool uit de oven. Dit recept is met gehakt en Spaanse peper. Een lekkere combinatie waarmee je veel vrienden zal verrassen.

Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 50 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 165 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Aardappelen
  • 600 Gram Gesneden boerenkool
  • 1 Blokje Kruidenbouillon
  • 100 Milliliter Volle melk
  • 50 Gram Roomboter
  • 2 Eetlepels Mosterd
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Grote ui, fijn gesneden
  • 2 Teentjes Knoflook, fijn gesneden
  • Halve Spaanse peper, zonderzaadjes en fijn gesneden
  • 400 Gram Gehakt
  • 1 Blikje Tomatenpuree
  • 300 Milliliter Bouillon
  • 75 Gram Geraspte oude kaas

Bereiding

  1. Je begint met het voorverwarmen van de oven op 225 graden. Van de boerenkool en de aardappelen maak je gewoon op je eigen bekende manier een stamppot. Samen gaar koken in een pan met het bouillonblokje en samen met de melk, boter en mosterd fijnstampen.

  2. De knoflook, ui en het pepertje aanfruiten in een pan met olijfolie en dan het gehakt toevoegen. Als het gehakt is aangebakken, kan de tomatenpuree erbij en de mosterd ook. Door de bouillon toe te voegen wordt het een saus. Laat het even tien minuten op een matig vuurtje staan zodat het een glad geheel wordt.

  3. Deze saus gaat op de bodem van een ingevette ovenschaal en daar bovenop komt de boerenkoolstamppot. De geraspte kaas komt daar nog bovenop en dan mag de schaal de oven in. Na ongeveer een kwartier tot twintig minuten zal je zien dat de kaas helemaal gesmolten is en een mooie kleur heeft gekregen.

  4. Als het uit de oven komt, laat de schaal dan nog even staan. Door het te laten staan, ongeveer vijf minuten moet voldoende zijn, kan het geheel nog even goed stijf worden en dan kan je het ook een stuk makkelijker opscheppen.

  5. Door de toevoeging van het pepertje en de rode saus, wordt dit een hele nieuwe manier van stamppot eten. Je zou het natuurlijk ook als een hele creatieve manier van een aardappelgratin kunnen zien.

Advertentie