Couscous met Boerenkool

Couscous met boerenkool

Couscous met boerenkool is een recept waarin smaken uit verschillende landen bij elkaar komen. Dat maakt dit gerecht steeds geliefder.

Recept Couscous met boerenkool

Wat veel mensen niet weten, want we doen dit in dit recept, is dat boerenkool een prima groente is om te wokken. Wij Nederlanders kennen de groente natuurlijk voornamelijk uit de wereld van de stamppotten, waar we aardappelen en de boerenkool stampen. Vandaar ook dat deze couscous met boerenkool zo lekker is.

Boerenkool wordt echter in de meeste andere landen niet als stamppot gegeten, maar in een salade of op een andere manier klaar gemaakt. Bijvoorbeeld dus met wokken.

Daarbij moet je er wel aan denken dat je zo min mogelijk delen van de stronk gebruikt. De stronk is vaak wat bitterder, en het duurt langer om een gedeelte van de stronk klaar te maken.

Gebruik je alleen het blad van de boerenkool, dan is het een heel ander verhaal. Daarbij moeten we dan ook nog wel even vermelden dat je het blad niet hoef te snijden. Een andere methode wordt vaker gebruikt, namelijk het plukken en scheuren van de boerenkool.

Eventueel kan het geplukte of gescheurde blad daarna nog worden klein gesneden.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword boerenkool, couscous
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 165 kcal

Ingrediënten

  • 300 Gram Gesneden boerenkool
  • 200 Gram Couscous Soort maakt niet uit
  • 2 Uien
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 3 Eetlepels olijfolie
  • 1 Theelepel Chilipoeder
  • 50 Gram Rozijnen
  • 600 Milliliter Kruidenbouillon Uit pot of van blokjes

Bereiding

  1. Doe de olie in een wok of in een grote koekenpan.

  2. Maak de uien en de teentjes knoflook schoon. Snipper de uien, en snij de teentjes knoflook in plakjes.

    Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook.

  3. Schep het chilipoeder er doorheen, en bak het poeder even mee.

  4. Boerenkool toevoegen, en gedurende 15 minuten mee bakken. Schep het wel regelmatig om.

    Doe de couscous erbij, en de rozijnen. Schenk de bouillon erbij, en breng dit al roerende aan de kook.

  5. Haal de pan van het vuur, en laat de couscous gedurende 10 minuten wellen. Roer de couscous, bijvoorbeeld met een vork, los.

  6. Breng het gerecht eventueel op smaak met wat zout en peper, en meng alles nog even goed door elkaar.

Advertentie