Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel is een ideaal gerecht als je toch gezond wilt eten, maar nu ook eens geen zin hebt om gewone aardappelen te gebruiken.

De zoete aardappel geeft ook weer een beetje een andere smaak aan deze beproefde Hollandse stamppot, zonder dat het gerecht nu echt te zoet wordt.

Recept Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Vele zullen het met ons eens zijn dat deze Boerenkoolstamppot met zoete aardappel eigenlijk net weer iets lekkerder is dan de stamppot boerenkool met gewone aardappelen. Misschien niet voor altijd, maar altijd prettig om een smaakvolle variant achter de hand te hebben.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword boerenkool, stamppot
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 155 kcal

Ingrediënten

  • 400 Gram Zoete aardappelen
  • 300 Gram Gesneden boerenkool
  • 3 Uien
  • 100 Gram Spekblokjes of spekreepjes
  • 1 Theelepel Mosterd
  • Halve Theelepel Mild paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. De zoete aardappelen schillen en in stukken snijden. Was de zoete aardappelstukken, en doe ze in een pan met een laagje water.

  2. Maak de uien schoon en snij de uien doormidden. Snij van de halve uien schijfjes af, of halve ringen. Leg de uien op de zoete aardappelen in de pan. Leg hier weer de boerkool bovenop.

  3. Kook het geheel in ongeveer 20 minuten gaar.

  4. Afgieten boven een vergiet, en stamp alles met een pureestamper tot een stamppot. Daarbij mogen er nog rustig wat grotere stukjes in de stamppot zitten.

  5. Breng de stamppot op smaak met de mosterd, het milde paprikapoeder, en eventueel wat peper en zout.

  6. De spekblokjes bakken totdat deze knapperig zijn. Schep het bakvet en de spekjes door de stamppot.

  7. Nog even goed door elkaar mengen, en je kunt het gerecht opdienen.

Advertentie