Pittige boerenkoolstamppot

Pittige boerenkoolstamppot

Pittige boerenkoolstamppot is een variant op de normale stamppot boerenkool. Kijk daarbij niet te veel naar het woord pittig, want je kunt natuurlijk zelf bepalen hoeveel pittigheid in de stamppot gaat. Voeg simpel wat meer of wat minder toe.

Recept Pittige boerenkoolstamppot

Dit recept voor pittige boerenkool is ontstaan omdat soms de boerenkool wat vlak smaakt. Door en wat pittige kruiden aan toe te voegen krijgt de boerenkool wat meer smaak. Zonder natuurlijk aan de rookworst te tornen, die er ook in dit recept gewoon bij hoort.

Denk er om dat je voor boerenkool nog aan de stronk meer nodig hebt dan wanneer je gesneden boerenkool koopt.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword boerenkool, pittig, stamppot
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 185 kcal

Ingrediënten

  • 600 Gram Boerenkool
  • 250 Gram Rookworst
  • 100 Gram Runderrookvlees In reepjes gesneden
  • 50 Gram Roomboter
  • 1 Ui
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 1200 Gram Kruimige of bloemige aardappelen
  • 100 Milliliter Volle melk
  • 2 Theelepels Baharat Of dezelfde hoeveelheid kerriepoeder of chilipoeder
  • Beetje Zout

Bereiding

  1. Ui en knoflook schoon maken. Ui fijn snipperen, en de teentjes knoflook pers je uit.

    Boter in een hoge pan smelten en hierin de gesnipperde ui en de geperste knoflook in. Voeg de baharat toe.

  2. Schil de aardappelen en snij deze in stukken. Doe de aardappelen in de hoge pan, en leg hier bovenop de gesneden boerenkool.

    Een tweetal snufjes zout toevoegen.

  3. Voeg zoveel water toe zodat de aardappelen en de boerenkool helemaal bedekt zijn.

    Leg de rookworst op de boerenkool.

  4. Breng het aan de kook en laat het gedurende 20 minuten koken, totdat de boerenkool en de aardappelen gaar zijn.

  5. Verwarm langzaam de melk.

  6. Haal de rookworst uit de pan, en giet de aardappelen en de boerenkool af.

  7. Met een pureestamper stampen, terwijl je langzaam de melk toevoegt. Het hoeft niet heel fijn gestampt worden, er mogen rustig nog grotere stukken in zitten.

  8. Snij het rookvlees aan stukken, en voeg dit toe. Meng het rookvlees door de stamppot.

    Snij de rookworst aan plakken, en leg dit weer op de boerenkool.

Advertentie