Boerenkoolschotel met mosterd

Boerenkoolschotel met mosterd

Boerenkoolschotel met mosterd is een gerecht dat eerst helemaal niet zo lekker lijkt, totdat je het een keertje proeft.

De smaak is te vergelijken met de piccalilly, de saus die veel mensen graag eten bij boerenkoolgerechten. Maar iets meer een combinatie van de ouderwetse Hollandse boerenkool en de soms wat pittige smaak van mosterd.

Daar kun je trouwens nog aardig mee variëren met dit gerecht, want er zijn natuurlijk veel verschillende soorten mosterd. En dus ook verschillende smaken.

Recept boerenkoolschotel met mosterd

In dit recept voor Boerenkoolschotel met mosterd, gebruiken we Dijon mosterd, maar probeer gerust eens een andere soort.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword boerenkool, mosterd
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 155 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Bloemige of kruimige aardappelen
  • 300 Gram Gesneden boerenkool
  • 4 Eetlepels Dijon Mosterd f een andere mosterd naar smaak
  • 200 Gram oomkaas Bij voorkeur zonder kruiden of iets dergelijks
  • 4 Braadworstjes

Bereiding

  1. Allereerst gaan we de aardappelen schillen en in plakken snijden. Deze koken we in ruimwater, in ongeveer 15 minuten gaar.

  2. Je kunt natuurlijk ook aardappelen koken zonder deze eerst in plakken te snijden, en pas na het koken in plakken snijden. Of je gebruikt gekookte aardappelen van gisteren.

  3. Kook de boerenkool in een beetje water in ongeveer 10 minuten.

  4. Bak de worstjes in weinig vet of boter.

  5. De boerenkool afgieten, terug in de pan doen, en de helft van de roomkaas er doorheen scheppen. Zo smelt de roomkaas.

  6. Breng de boerenkool eventueel op smaak met peper en zout.

  7. Verwarm de oven voor op 220 graden.

  8. Smelt in een steelpan de rest van de roomkaas, en roer de mosterd er door.

  9. Schep de boerenkool in een ovenschaal. Snij de worst in plakjes en leg dit over de boerenkool in de ovenschaal.

  10. Leg de plakken aardappel daar weer bovenop.

  11. Schenk de roomkaas met mosterd er over, en plaats de ovenschaal in de oven. Bak de ovenschotel in ongeveer 10 minuten.

Advertentie